08/08/2011

Kısa Kısa...

Hindistan, hizmete almaya hazırlandığı Vikramaditya uçak gemisinde kullanılmak üzere siparişini verdiği MiG-29K'ları teslim almaya devam ediyor. 16 adetlik paketin 11 adetlik kısmı kısa süre önce teslim edildi. İkinci paket 29 adet uçağın teslimatına önümüzdeki sene başlanacak, 20 adetlik üçüncü paket de yolda.

Lockheed, Pakistan Hava Kuvvetleri envanterindeki 10 adet F-16A/B Block 15'in MLU (Mid Life Update) modernizasyonu için FMS kapsamında $42.3 milyonluk bir sözleşme aldı. Bu, Pakistan'ın ikinci MLU modernizasyon siparişi; 35 adet Block 15 ile 18 adet Block 52'yi kapsayan ilk paket için işlemler TAI tesislerinde yapılıyor.

Fas, 2008 yılında sipariş verdiği 24 adet F-16'dan ilk dördünü ay başında teslim aldı. Ülke FMS kapsamında
16 adet F-16C Block 52+, 8 adet F-16D Block 52+ sipariş vermişti. Teslimatların 2013 yılında tamamlanması planlanıyor.

Fransız askeri gemi üreticisi DCNS'in özkaynakları ile inşa edip Fransız Deniz Kuvvetleri'ne kiraladığı Gowind sınıfı L'Adroit korveti Temmuz sonunda deniz tecrübelerine başladı. Seyir testlerinden sonra korvet tersaneye çekilerek görev sistemleri entegre edilecek. Fransa Gowind sınıfını Bulgaristan'a önermiş ancak bütçe sorunları ile uğraşan ülke bu teklifi geri çevirmişti. Bulgaristan, eğer bütçesinde pay ayırabilirse orta - uzun vadede MilGem siparişi vermeyi planlıyor.

Tayland kara kuvvetlerine ait bir Bell 212, 16 Temmuz günü Tayland - Burma sınırı yakınlarındaki Phetchaburi bölgesinde, kötü hava şartları nedeniyle düştü. Helikopterdeki 5 mürettebat hayatını kaybetti. Helikopter enkazını tespit etmek ve cesetleri almak için kalkan bir S-70A BlackHawk, 19 Temmuz günü, enkazın yakınlarında düştü. Helikopterdeki, ikisi basın mensubu 9 kişi hayatını kaybetti. 24 Temmuz günü ise önceki düşen helikopterlerin enkazlarını tespit edip cesetleri almak için gönderilen bir Bell 212 helikopteri 24 Temmuz günü, önceki iki enkazın yakınına düştü. Helikopterdeki 4 personelden 3'ü öldü, biri ağır yaralandı. Gelişmeler üzerine Tayland tüm Bell 212 filosunun uçuşlarını durdurdu, Çin'den 30 adet Z-9 genel maksat helikopteri alımı için çalışmalara başladı.

Cezayir, İtalyan Orrizonti Sistemi Navali firmasına bir adet LPD siparişi verdi. San Giusto sınıfı türevi olduğu tahmin edilecen gemi insani yardım harekatları, lojistik destek ve amfibik harekât görevlerinde kullanılacak.

İsrail, kara kuvvetleri envanterindeki Merkava IV tanklarının yerini alacak yeni nesil tank için geliştirme çalışmalarına başladı. Yeni tankın, 2006 Lübnan Savaşı tecrübelerinden alınan dersler ışığında şekillenmesi bekleniyor. İsrail, Merkava tanklarına Trophy aktif özsavunma sistemi eklemeye de başlamıştı.

Hint hava kuvvetlerine ait bir Jaguar savaş uçağı 4 Ağustos günü düştü. Pilot ile uçağın düştüğü yerdeki bir kız çocuğu hayatını kaybetti. Hint Hava Kuvvetleri, 1970'den bu yana yaklaşık 1,000 adet savaş uçağını kaza / kırım nedeniyle kaybetmiş durumda. Basına yansıyan haberlere göre bu kaza / kırımların 40% kadarının sebebi pilotaj hatası ve teknik sorunlar, geri kalanı ise eksik / hatalı bakım, kuş çarpması vb çevresel faktörler.


Tip 214TN projesinin ilk botunun ilk kaynağı ile TCG F-511 Heybeliada'nın teslimi ve TCG F-512 Büyükada'nın denize indirilme törenleri, bir değişiklik olmazsa 27 Eylül günü gerçekleştirilecek.

Polonya, Rosomak olarak adlandırdığı Patria AMV 8x8 zırhlı araçları için insansız taret ihalesine çıktı. 122 adet tedarik edilecek taretlerin asgari 2,400kg ağırlığa sahip olması, STANAG 4569 Seviye 2 koruması sağlaması, 30mm otomatik top (200 adet mühimmat ile birlikte) ve eşeksenli 7.62mm makinalı tüfek (400 adet mühimmat ile birlikte) ile Spike LR tanksavar füzeleri ile donatılması isteniyor. Adaylar Elbit Systems ve Huta Stalowa Wola konsorsiyumu, UT-30; Rafael ADS RCWS-30 Samson; Oto Melara ve ZM Bumar-Labedy konsorsiyumu, Hitfist OWS; Wojskowe Zaklady Motoryzacyjne ve Rheinmetall konsorsiyumu Lance. Teslimatların 2012 - 2013 arasında tamamlanması isteniyor.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ne olacak bu hindista`nın hali ne bulduysa alıyor

Mehmet "4v14t10n" Sami dedi ki...

`Hint hava kuvvetlerine ait bir Jaguar savaş uçağı 4 Ağustos günü düştü. Pilot ile uçağın düştüğü yerdeki bir kız çocuğu hayatını kaybetti. Hint Hava Kuvvetleri, 1970'den bu yana yaklaşık 1,000 adet savaş uçağını kaza / kırım nedeniyle kaybetmiş durumda. Basına yansıyan haberlere göre bu kaza / kırımların 40% kadarının sebebi pilotaj hatası ve teknik sorunlar, geri kalanı ise eksik / hatalı bakım, kuş çarpması vb çevresel faktörler. `


Bu bakım/onarım konusundaki eksikliği vurgulamak için yazılmış tabii ancak, 70'ten bu yana Pakistan'ın düşürdüğü hatırı sayılır uçak sayısını da es geçmemek lazım.

http://www.acig.info/CMS/index.php?option=com_content&task=view&id=171&Itemid=47