24/04/2017

Siyah Gri Beyaz 12 Yaşında

Eser: Otoportre
Emile Friant
İlkokul ve ortaokuldaki günlük tutma denemelerim hep hüsranla sonuçlanmıştı. En uzun süreli günlük tutma girişimimin, Mayıs ayına kadar dayandığını hatırlıyorum. Sonra da bir daha denemedim zaten.

Şimdi düşünüyorum da, bunun en başta gelen sebebi galiba, her gün bir şeyler yazmak için kendimi zorlamamdı. O gün ne yaşamış olursam olayım, yazmam gerekiyordu. "Günlük" tutmayı kelime anlamı ile uygulamaya çalışıyordum. Kendimi böyle bir boyunduruğa sokunca, heves ve enerjimin bir yerden sonra tükenmesi doğal sonuçtu.

Halbuki günlüğü, o gün yaşadıklarımı kayda geçirmek yerine, hayal ettiğim, düşündüğüm şeyleri tarihe not etmek için tutsaydım, muhtemelen şimdi ciltler dolusu günlüklerim olacaktı.

Siyah Gri Beyaz, bunun farkına varmamı sağladı: Mesleki ve akademik günlüğüm olarak. Sık sık geriye gidiyor, eski yazdıklarımı okuyor, hem hafızamı tazeliyor hem de geçmişteki kendimle hasret gideriyorum.

Siyah Gri Beyaz okuruna da, geride kalan 12 yılda beni yalnız bırakmadığı için en içten şükranlarımı sunuyorum.

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Sizi ilgiyle takip eden birisi olarak daha nice 12 seneler dilerim.

Adsız dedi ki...

Sayın Arda bey ;
Bir çok konuda doğru , tarafsız ve gerçekçi değerlendirmeleriniz bize ışık tutuyor.
Saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

Adsız dedi ki...

Büyük bir zevkle takip ediyoruz. Selam ederim.

İSMAİL ENVER dedi ki...

ARDA BEY BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLERİM SAYGILAR
SİZDEN 10 TANE DAHA OLSA YETER BU ÜLKEYE

Unknown dedi ki...

12.yılınızı tebrik ederim. Yazı ve yorumlarınızı her zaman keyifle takip ediyoruz. Çalışmalarınız da ve yaşamınızda sağlık başarı ve mutluluklar dilerim.

Altan Yılmaz dedi ki...

nice 12 yıllara

Cemal KALINTAŞ dedi ki...

Güvenilir kaynak olarak hiç şüphe etmeden tavsiye ve takip ettiğim belkide tek kaynaksınız. Yazılarınız ve analizlerinizin devam etmesi dileğiyle nice 12 yıllara inşallah.