24/04/2016

Siyah Gri Beyaz 11 Yaşında

Edmond Duranty portresi
Eser: Edgar Degas
Zaman, onu nasıl kullanırsanız kullanın hızlı akıyor. Bir tekerlek gibi, sabit hızda dönen. Önünde durmaya çalışanı ezen. Bu hızı algılayışımız, duruma, koşullara göre farklı olabiliyor. Ama her halükârda o tekerlek sabit hızda dönerek ilerliyor.

Akıp gittikçe zaman, geriye bakıp "durum muhasebesi" ya da "geçmişle hesaplaşma" yapmak gerek sık sık. İleriye giderken yolu bulabilmek için. Peki ya "gelecek muhasebesi"? Geleceğe yönelik eleştirel bakabilir mi insan? Tekerlek gelip geçmeden nereye gideceğini kestirebilir mi? Kestirmeye çalışmalı mı?

11 sene önce Siyah Gri Beyaz'ı başlatırken hiç böyle şeyler düşünmemiştim. Düşünmeli miydim? Belki. Ama muhtemelen ne yaparsam yapayım Siyah Gri Beyaz'ın kendi kendini yazmasının önüne geçemezdim. Onun bana okuttuğu, benim ona yazdığım bu mutualist ilişki başka türlü süremezdi muhtemelen.

Siyah Gri Beyaz okuruna, bu tatlı sert öğretmen karşısında beni yalnız bırakmadığı için teşekkürlerimi sunarım.

3 yorum:

sabri ünal dedi ki...

İlk yazıdan (http://www.siyahgribeyaz.com/2007/04/ejder-ve-kaplan-i-inin-j-10-projesi.html) son yazısına, meraklısına çok şey öğreten Siyah Gri Beyaz blogunuzla daha uzun süreler yayında olursunuz inşallah.

Gecenin 3'ünde yorum yazacak kadar merakla ve istikrarla takip ediyoruz :)

Adsız dedi ki...

çoğunu tekrar tekrar okuduğum yazılarla dolu bu site için "İYİKİ DOĞDUN!" diyorum
sağol orko& sağol Arda

Semaver

İsmail Durgun dedi ki...

İyi ki yazmaya karar vermişsiniz. Ömrünüz boyunca devam edersiniz inşallah.