25/04/2013

Siyah Gri Beyaz 8 Yaşında

Eser: "Okuyan Genç Adam"
Ignat Bednarik

Kaynak: readingandart.blogspot.com
8 yıl önce Siyah Gri Beyaz'a ilk yazılarımı yazarken savunma teknolojileri, jeopolitik ve strateji konularında bildiklerimi paylaşma hevesim vardı. Bir çeşit "bildiklerini paylaşma ve yayma sorumluluğu" taşıyordum sanki.

Aradan geçen yıllar boyunca, ilgilendiğim konularda ayakları yere sağlam basan yorum ve değerlendirmeler yapmak için bilgi birikimimin aslında ne kadar yetersiz olduğunu anladım. Bunda yaklaşık bir buçuk yıldır çıkardığım Dört Deniz Bülteni'nin de büyük katkısı oldu. Siyah Gri Beyaz sitesine bu adı neden verdiğimi tekrar keşfettim.

Ve Siyah Gri Beyaz benim not defterim oldu. Üzerinde düşündüğüm, yazmak istediğim her konu, bir kılcal damar sistemi gibi, başka konulara bağladı beni. Araştırdıkça ve okudukça öğrendiklerimi de Siyah Gri Beyaz'la paylaştım, paylaşıyorum.

Ve Siyah Gri Beyaz benim öğretmenim oldu. Fikir sahibi olmak için bilgi sahibi olmayı öğretti. Doğru bilgiye ulaşmanın çok zor ama sonucu bir o kadar da haz veren bir çaba olduğunu öğretti.

Umarım okur da benimle aynı hazzı alıyordur.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Okumaya da yazmaya da devam etmen dileklerimle.
Utku KÖKER

icoolmar dedi ki...

Bir kaç iyi adam yahut bir kaç sizin gibi insan. Teşekkürler.

MustafaTRK dedi ki...

Yazmayı tercih ettiğin konularda paylaştıkların, düşünen ve icra edenlere çok sağlam dayanaklar sunuyor. Nice yıllara

Adsız dedi ki...

Emeğiniz sadece sizi değil biz okuyucularınızıda bilgi sahibi yapıyor. Teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Verdiğiniz emeğin farkında olarak gerçekten bu alanda çok büyük bir boşluğu kaliteli yazılarınızla dolduruyorsunuz. Yazılarınızın ve başarınızın devamını dilerim.

Adsız dedi ki...

Sitenizi keşfettiğimden itibaren vazgeçilmezim oldu.Zor biliyorum ama keşke daha fazla yazabilseniz.Her açtığımda yeni bir başlık yeni bir konu bekliyor insan...Saygılarımla...

beysanmak.com dedi ki...

yazılarınızın devamını dilerim

Permanent Student dedi ki...

Yazmayı lütfen hiç bırakmayın. Yeni gelen nesil olarak yazılarınızı okuyup tecrübelerinizden ve bilgi birikiminizden faydalanmak bizim için büyük bir nimet.

Adsız dedi ki...

Ayrıntılı bilgilerle beslenen nitelikli yorumların için emeğine, paylaştığın içinse yüreğine sağlık değerli arkadaş.Bilgehan