21/05/2006

Reelpolitik... Really? - 2


KARADAĞ'A İLK TÜRK YATIRIMI



PODGORİTSA - Bursa merkezli inşaat ve iç-dış ticaret şirketi Gintaş'ın, Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'ya yapacağı alışveriş merkezinin temeli törenle atıldı.

Anadolu Ajansı - 15 Mayıs 2006 Pazartesi -- 12:14:00



Ne alakası var bu haberin reelpolitik'le? 


Bence şu açıdan var.. 




Barış gücü, istikrarı sağlama vesaire operasyonlarına katılıp yerel halka sağlık hizmeti götürmek, çocuklara şeker dağıtmak artık "kesmiyor". İç politikaya yönelik propaganda için faydalı olabilir belki, ama oralarda "at koşturmak" için başka şeyler gerekiyor. Yatırım gibi, işadamı gibi.. Gidip iddialı olduğunuz bölgelerde yatırım yapacaksınız, muslukları açıp, pamuk elleri cebe atıp fabrika, market, dükkan açıp, inşaatlar yapacaksınız. Ve devlet olarak da oralarda yatırım yapan işadamlarınıza kolaylıklar sağlayacaksınız.. Mutualist bir ilişki ile orada boy göstereceksiniz, sadece AIFV'lerle değil.. Oradaki işadamlarınızın, oradaki maddi çıkarlarınızın bekasını korumak için gerekirse "pis işler"e de bulaşacaksınız.. Çünkü artık ülkeler esas olarak tankla değil, şirketlerlerle işgal ve kontrol ediliyor.. 


Eğer Türkiye "Karadeniz Havzası, Balkanlar ve Kafkaslar'da söz sahibiyim" diyorsa bu bölgelere para akıtmalıdır. Büyük devletsen bunu yapacaksın, yapamıyorsan da kimseye propaganda pompalamayacaksın..

Hiç yorum yok: