03/11/2011

Aircraft Profile Art - Uğur Soygenis

Çok değerli dostum, grafik tasarımcısı Uğur Soygenis, kişisel sitesini ve bu sitenin bir parçası olan uçak profil çizimlerini yayına soktu.

"Aircraft profile art" olarak da bilinen bu grafik sanat dalı, hava araçlarının profilden, yüksek ayrıntı ile çizimlerini içeriyor. Havacılık ile ilgili makale, kitap ve diğer yayınlarda ve model yapımında aynak olarak yaygın biçimde kullanılmaktalar.

Kendisinin Türk Hava Kuvvetleri envanterine girmiş uçakların profil çizimlerinin incelenmesini özellikle tavsiye ederim. Her biri ciddi emeğin ürünü.

Soygenis'in dünya hava kuvvetleri çalışmaları da aynı derecede kaliteli. Gururla eklemek isterim ki, naçizane şahsıma hediye etmiş olduğu Japon Hava Kuvvetleri F-4EJ Kai Phantom profili, çalışma odamın baş köşesini süslemekte.

Değerli dostumu buradan tekrar tebrik ediyor, Türk havacılığına meraklı bir araştırmacı olarak özellikle Türk Hava Kuvvetleri uçaklarının profil çizimleri için de teşekkürlerimi sunuyorum.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok güzel çalışmalar, ciddi emek sarfedilmiş. Tebrik ediyorum Uğur beyi.

Adsız dedi ki...

şimdiden "Bandwidth Limit Exceeded" :)

Mehmet "4v14t10n" Sami dedi ki...

Arkadaşınız, şimdiye kadar yapılmış en iyi THKK tematik boyasını da kaçırmamış bu:

http://www.air.ugursoygenis.com/wp-content/uploads/2011/09/F-4-E-172-flo.jpg

tasarım Ömer Erkmen'nin muhteşem tasarımlarından sadece biri, Öncel ve mürted için de muhteşem tasarımları var bu ülkenin muhteşem değerlerinden biri kendisi, oldukça da zor başlatabildi Türkiye'de bu işi...

İzninizle sitenizde bende ondan bahsetmiş olayım burada o uçağın muhteşem tematik boyasını görünce dayanamıyor insan.