16/03/2010

Yonca Onuk, Birleşik Arap Emirlikleri'ne ilk MRTP'yi Teslim Etti

Jane's Navy International'in 15.03.2010 tarihli ve Richard Scott imzalı "UAE takes delivery of first interceptor" başlıklı haberine göre Yonca Onuk Tersanesi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Abu Dhabi Shipbuilding (ADSB) firmasına ilk MRTP-16 teknesini, 10 Mart günü teslim etti.

ADSB, BAE'nin Critical National Infrastructure Authority (CNIA) kurumu ile Şubat 2009'da imzaladığı yaklaşık USD 125,000,000 bedelli anlaşma ile, bu kuruma petrol platform ve tankerlerinin korunmasında kullanılmak üzere 34 adet yüksek süratli devriye botu teslim edecek.



Yonca Onuk projede, ADSB'nin ana alt yüklenicisi olarak teknelerin tasarım ve inşasını üstlenmiş durumda. Tekneler, Yonca Onuk'un kendini kanıtlamış MRTP-16 tasarımı baz alınarak geliştirilmiş.

60 deniz mili sürate ulaşabilen devriye botları 2 adet MTU dizel motora sahip ve bir adet ASELSAN üretimi 12.7mm STAMP uzaktan kumandalı silah istasyonu ile donatılmış.

Proje kapsamında ilk 12 bot Yonca Onuk'un Tuzla'daki tersanesinde inşa edilecek. Kalan 22 bot, lisans anlaşması ve teknoloji transferi aracılığı ile, ADSB'nin Abu Dhabi'deki Musaffah Tersanesi'nde üretilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder