05/02/2023

Türk Deniz Kuvvetlerinin Firkateyn İhtiyacı, Alternatifler ve Tip 23

Kaner Kurt'un youtube kanalındaki 03.02.2023 tarihli yayına Kozan Selçuk Erkan ile birlikte katılarak Türk Deniz Kuvvetlerinin firkateyn ihtiyacı, gündeme gelen İngiltere'den Tip 23 alım iddiaları ve alternatifler ile ilgili görüş ve değerlendirmelerimi paylaştım.


 



2 yorum:

mustafa özülker dedi ki...

Ay heyecan bastı içimi. Daha ilk beş dakikasını seyredebildim, içimi bir heyecan bastı. Arda Bey'in girizgahının daha ilk dakikalarına baktım.
Ne mutlu ki böyle yorumcularımız var. Kısmet ola ki sayıları artsın. Askerliğin sadece askerlere bırakılamayacağı dışarda pek bilinen birşeydir. Gençliğim bol yıldızlı paşaların akla gelen ve gelmeyen her konuda mütalaa serdetmesiyle geçti. Eh, görüyorum ki durum biraz da olsa değişiyor. Sevindirici.
Harbiye'yi ve hatta harp akademilerini bitirmiş olmak elbet de gurur vericidir. Bu insanlar vatan için ölmeye hazırdır. Vatan için yaşamayı kaçımız becerebiliyor acaba?
Sonuçta burası ortak vatanımızsa, ortak akıl da şart.
Bizi en zayıf zamanımızda yenemeyen komşularımız bundan sonra hiç de beceremeyecek bunu. Tedbiri elden bırakmadan silahlanma yarışına da girmemeliyiz. Kıt kaynaklarımızla optimum kararları almalıyız. Neticede bu vatan hepimizin.
Tekrarlayım,: ortak akıl şart.

Bu babda : bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü usulü bu 23 meselesi de nereden çıktı?
Sultan Osman ve Sultan Reşat rezaleti hakkında çok şey yazıldı.Bizim adı konmamış cumhuriyet politikamız bir daha İngiltereden gemi almamak değil miydi?
Ne değişti? Neden şimdi?

mustafa özülker dedi ki...

Bitmediii bitmedi daha. İçim yangın. Bu Sultan Osman İşinde İngilizler de günah çıkarıyorlar kıyıdan kenardan.Field Marshal Lord Carver'ın bir kitabında (Turkish Front 1914-18) adam bu dretnotların neden bize verilmeyişinin bir hata olduğunu da anlatmış. Çok ilginç.
Bu Düvel-i Muazzama bundan yüz sene önce de böyleydi. Hakları yenmesin , o zamanlarda da en yi savaş araçlarını yapıyorlardı, şimdi de. Biz bu yarışa çok çok geç başladık. Umarım yaz-boz yapmadan inatla ve sabırla da da sürdürürüz. Başka türlüsü, sil-baştan ile bu işletin olmayacağı, kimbilir, belki de anlaşılmıştır.
Nasıl ki el bileti ile sinemaya gidilemezse, biz de bunları kendimiz yapmaya mecburuz. Yüz seneden fazladır adamlar tank yaparken ordumuza sıfır yeni tank hiç alınmadı,alınamadı. Alemin eskicisi biz miyiz? Hem haydi denince bu işler nasıl olabilir?
İnat, sebat, sabır, yol haritasından adla taviz vermeden... Bence " Beka" da zaten bu demek...
Bu babda f-35 işinin olmamasında da büyük hayırlar vardır. Kendimiz yapmalıyız, mecburuz.

Yorum Gönder