31/03/2020

Bahar Kalkanı Harekâtı’na Dair Gözlemler: Türk Tipi Keşif – Taarruz Kompleksi mi?

27 Şubat akşam saatlerinde Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib ilçesi yakınlarındaki Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait birliğe Rusya Federasyonu ve Suriye rejim ordusu tarafından düzenlenen saldırıya karşılık verilen ve 1 Mart’tan itibaren Bahar Kalkanı Harekâtı adıyla devam eden harekât, pek çok açıdan modern askeri literatüre girmeye hak kazandı. Harekâtta TSK’ya ait silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) yoğun kullanımının yanında, topçu unsurları ve elektronik harbin etkinliği; hava savunma sistemlerinin varlıklarının, etkinliklerinin (ya da zafiyetlerinin) harekâtın gidişatına etkisi; hava – topçu eşgüdümü ve mekanize birlik manevrasına etkisi gibi farklı başlıklara yönelik pek çok veri ve vaka çalışması malzemesi ortaya çıktı.

21/03/2020

Silahlar ve Tereyağı Podcast - Bölüm 11

Silahlar ve Tereyağı podcast'in onbirinci bölümünde araştırma - geliştirme, inovasyon yönetimi; SpaceX örneği ve enerji bağlamında yeni mücadele sahaları üzerine konuştuk.

19/03/2020

Silahlar ve Tereyağı Podcast - Bölüm 10

Silahlar ve Tereyağı podcast'in onuncu bölümünde İdlib özelinde Türkiye, İran ve Rusya arasındaki jeopolitik mücadele üzerine konuştuk.


16/03/2020

Dört Deniz Bülteni - Şubat 2020



Karadeniz, Akdeniz, Kızıldeniz ve Gökdeniz havzasında savunma ve güvenlik gündemi
[PDF]

04/03/2020

Silahlar ve Tereyağı Podcast - Bölüm 9

Silahlar ve Tereyağı podcast'in dokuzuncu bölümünde Soğuk Savaş'ın çıkışı, gelişmesi ve sona ermesinin sebep ve etkilerini konuştuk.