20/04/2015

Siyah Gri Beyaz 10 Yaşında

Eser: "The Passion of Creation"
Leonid Pasternak

Bu dahil Siyah Gri Beyaz'da yayımladığım altıyüzaltmış yazının hepsi ayrı bir doğum sürecinden geçti. Bazıları bir oturuşta, bazıları birkaç haftada meydana geldi. İlk yazıları yazarken yeni mezun genç bir mühendistim. Şimdi evli, bir çocuk babasıyım; ömrümün Cahit Sıtkı'nın tarif ettiği yerdeyim.

10 yılın ardından, Siyah Gri Beyaz için yazarken ve dahi yazmak için araştırırken ve hatta zaman zaman yazmayı beceremezken hala 10 yıl önceki gibi heyecan duyabiliyorum. Bu beni şaşırtıyor. Onuncu yılda yalnız değilim: Dünyanın en iyi eleştirmeni (eşim) ve dünyanın en acar asistanı (oğlum) var ekipte. Onlarsız zaten yapayalnız, değersiz ve beceriksizim.

"Yürümekle varılmaz lâkin varanlar yürüyenlerdir"... Ne kadar da doğru bir söz. Hatta bu 10 yılda Siyah Gri Beyaz'ın bana öğretebildiği tek şey bu oldu sanırım. Bilmediğim, bilmenin sınırından dahi geçemediğim ne kadar çok şey olduğunu da gösterdi ayrıca. Bilmek, görmek için "yolun kalan yarısı" yeter mi, emin değilim.

Yürüyerek göreceğim.

Siyah Gri Beyaz okuruna, bu on yıllık yolda bana eşlik ettiği için en içten teşekkürlerimi sunuyorum.

Arda Mevlütoğlu

4 yorum:

Cemal KALINTAŞ dedi ki...

Tüm içtenliğim ve samimiyetimle şunu söylemek istiyorum.
Size, Yaptığınız işe ve emeginize büyük saygı duyuyorum. Aaştırmalarınızda göşterdiginiz özene ve bilgi birikiminize çok güveniyorum.
Savunma ve havacılık alanında en degerli site olduğunuzu düşünürorum ve ayrıca bütün bunları tek başınıza yaptığınızı bilmek size itibar ediyorum. Umarım çok daha başarılı ve verimli nice nice on yıllar görürsünüz.

Unknown dedi ki...

Sabırla, usanmadan sorularimizi yanitlayip bilmediğimiz şeyleri bize ogrettigin için teşekkürler Arda Abi. Nice 10 yıllara. Tolga.

Unknown dedi ki...

Siz yazmaya başlayalı on yıl olmuş.Ben okumaya başlayalı dört yıl olmuş.Siz aile sahibi olmuşsunuz.Ben ise üniversiteyi bitirmek üzereyim.İnşallah yazılarınız onlarca yıl daha devam eder.Ayrıca sizden Suriye, Irak, Yemen gibi bölgelerde Mali ilgili yaptığınız gibi analizler yapabilirseniz memnun olurum.

Adsız dedi ki...

Yorum yapmasam da sitenizi keşfettiğimden beri ilgi,taktir ve hayranlıkla takip ediyorum.Nice on yıllara dileğimle; mesleğinizde, yayın hayatınızda, özel yaşamınızda mutluluk ve esenlikler diliyorum.Yeğenimi öpüyor uzun ömürler diliyorum.