17/06/2011

2011 AIAA/AAS Cansat (Mikro Uydu) Yarışması Birincisi : İTÜ HEZARFEN

Aşağıdaki e-posta İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanlığı'ndan az önce geldi. Gurur duyuyor ve can-ı gönülden tebrik ediyorum.

Bravo çocuklar. Sizin sayenizde Ata'nın gösterdiği hedefe ulaşılacak.



2011 AIAA/AAS Cansat (Mikro Uydu) Yarışması Birincisi :  İTÜ HEZARFEN

10-12 Haziran 2011 tarihleri arasında, AIAA (Amerikan Havacılık ve Uzay Enstitüsü) ve AAS (Amerikan Astronomi Topluluğu) tarafından ABD'de düzenlenen geleneksel Mikro Uydu Yarışması'nda İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Kontrol ve Aviyonik Laboratuvarı'ndan katılan HEZARFEN Takımı birinci olmuştur.

NASA, Ball Aerospace, Naval Research Laboratory, Praxis, ve Solid Works'ün sponsorluğu altında yapılan yarışmaya, içerisinde University of Michigan, Virginia Tech, UCSD ve IIT'in de bulunduğu Amerika ve dünyanın çeşitli üniversitelerinden toplam 21 takım katılmıştır. HEZARFEN takımı tarafından tamamıyla özgün bir şekilde tasarlanıp üretilen mikro uydu yaklaşık 5000 ft. yüksekliğe çıkan roket üzerinden atılarak, paraşütle başarılı bir şekilde yere inmiştir. Fırlatma ve iniş sırasında yer istasyonuna GPS pozisyon, hız, basınç, sıcaklık verilerini aktaran uydu, 1500 ft. yükseklikte faydalı yük modülü ve servis modülü kontrollü bir şekilde ayrılarak faydalı yük modülü zarar görmeden yere indirmiştir.

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Kontrol ve Aviyonik Laboratuvarı HEZARFEN Takımı'nda Üniversitemizin birçok fakültesinden üyeler bulunmaktadır. Takım mentörlüğünü Emre KOYUNCU'nun (Uçak ve Uzay Bil.Fak.) ve takım kaptanlığını Aykut ÇETİN'in (Uçak ve Uzay Bil.Fak.) yaptığı, Çağrı GÜZAY (Elektrik-Elektronik Fak.), Hasan Erdem HARMAN (Makina Fak.), Uğur ÖZEN (İşletme Fak.), İsmail ULUTÜRK'ün (Elektrik-Elektronik Fak.) yeraldığı takıma; TÜBİTAK, İstanbul Ticaret Odası, TUSAŞ, Elginkan Vakfı, Yemek Sepeti ve Aerocon Şirketi sponsorluk yapmıştır.

Fakültemiz öğretim üyelerinden Doç.Dr. Gökhan İNALHAN'ın danışmanlığını yaptığı İTÜ HEZARFEN Takımı'nı kutlar; destekleyen Üniversitemize ve sponsorlarımıza teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok: