08/10/2009

Devletin Postürü

Postür: İngilizce "posture"den; isim; 1. duruş, poz. 2. durum, hal. 3. tutum, tavır.

Vali: Bir ilde devleti temsil eden en yetkili yönetim görevlisi, ilbay (TDK sözlüğü)

Soldaki ve sağdaki takım elbiseli bayların postürlerine dikkat edelim.

Bu olayın oluş şekli, bu bayların bu tavırları takınmalarına neden olan şey ne olursa olsun, bu tartışmanın nedeni ne olursa olsun,

Muş Valisi, bir milletvekili karşısında bu postüre girerek, Muş ilinde temsil ettiği devleti bu postüre soktuğu için görevden alınmalıdır.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

TBMM'de DTP'ye en yakın partinin, 7 yıldır iktidarda bulunan AaKePe olduğu göz önünde bulundurulursa, bu tür görüntülere şaşmamak gerekir.
Bakın geldiğimiz noktayı somut binlerce örnekten biri ile açıklamaya çalışalım:

Bugün Ankara'da bölücü örgüt mensupları İmralı'daki teröristbaşının posterini açsa, zararsız Tekel işcileri ve 1 Mayıs göstericilerine karşı 'John J. Rambo' kesilen polisimizin gıkı çıkmaz.
Aman taşkınlık olmasın, açılım stratejisi öreselenmesin derler ve fiilen korkarlarda bunlar zararsız gariban ellerinde Türk bayraklı Tekel işçilerine benzemedikleri için.

Ama birakın gösteriyi, bugün şehit ailelerine, İstanbul'da valilikçe şehit mezarlığında dahi basın açıklaması yapılması bile yaasaklandı. DTP/PKK'lılar rahatsiz oluryorlarmış.

İşte Sırrı Sakık kabadayısı, rezalet şovunda, devletin temsilcisine hodri meydan diyor, askerlere silah gölgesinde diye atıfta bulunuyor ve prosedür kurallarını çiğneyerek TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'i ilk o karşılıyor, bir de pısırık valiyi şikayet ediyor.
Mehmet Ali Şahin'de bir güzel popflamıştır kendisini herhalde.
Sırrı Sakık'ın sıfatı da divan başkanıymış kendince.
Bunlar TBMM dahili fonksiyonlarıdır ama sen dışarıda kendini bir belediye başkanı, vali, garnizon komutanı, emniyet müdürü yerine koyamazsın.

Bunların hepsi halk, millet derler, bu kavramlar ağızlarından düşmez ama yaptıkları bambaşka şeylerdir, saltanat özlemi kokar, buna DTP yanında AKP de elbette dahildir.
Al birini vur ötekini.

Iste Ekim 2009 Türkiye'si manzarasi. Durmak yok, dis borca ve ic bölünmeye devam.